Ušetříme až 50 %
vaší energie.

Zdravá cesta k úsporám a efektivitě vede přes dokonalé využívání zdrojů. Dáme vám do rukou nástroje, díky kterým můžete energie a komodity vidět v souvislostech a dokonale je řídit.

OBLASTI VYUŽITÍ

Máme řešení pro váš segment

Nástroje FLOWBOX lze aplikovat na různé druhy objektů, budov i celých obcí nebo měst.

A low-angle view of towering skyscrapers against a blue sky with light clouds. The buildings have a reflective glass facade, with interior lights visible in some offices, creating a pattern against the twilight sky.

Real
Estate

Od kancelářských budov, přes rezidence nebo logistické parky až po obchodní centra.

Více informací
An industrial scene captured at twilight, highlighting the gritty textures of metal structures and machinery. The dim light casts a warm glow on the metallic surfaces, and a large hook from a crane suggests heavy industrial activity, with an air of quietude in the absence of visible workers.

Průmysl

FLOWBOX dokáže řídit provozy od potravinářství po strojírenství, od malovýroby po velké výrobní závody.

Více informací
A breathtaking cityscape at dusk, with a dense cluster of skyscrapers and a prominent tower soaring above the rest. The sky is painted with hues of orange and pink, and the city is crisscrossed by intricate highways and overpasses, illustrating a bustling metropolis.

Smart
Cities

Chytrá města a obce řízená FLOWBOXem zpříjemní a zefektivní život svým obyvatelům.

Více informací
An aerial view of a wind farm with several turbines in the middle of agricultural fields. The closest wind turbine's blade is prominently featured in the foreground, giving a sense of scale and motion against the patchwork of brown and green fields below.

Komunitní energetika

FLOWBOX integruje FVE, nabíjecí stanice pro elektromobily, bateriová úložiště a další technologie v rámci moderní lokální energetiky.

Více informací

Udržitelnost a ESG v praxi

Platforma pro energy management FLOWBOX umí výrazně snížit emise CO2. Ať už se zaměřujete na optimalizaci energií a komodit, dekarbonizaci nebo na plnění ESG kritérií, máme pro vás řešení. Tým FLOWBOX vám pomůže nastavit strategii, implementovat potřebné nástroje a řídit celý ekosystém s cílem dosáhnout maximální efektivity a minimální uhlíkové stopy.

FLOWBOX šetří energii, provozní náklady i naši planetu.
Aerial photo of lake with fores in the backgroud
CO SLYŠÍME OD ZÁKAZNÍKŮ

FLOWBOX má zkušenosti, funkční nástroje a umí vám poradit

Od našich zákazníků slýcháme, že drahé energie ohrožují jejich business nebo že je pro ně celá energetický oblast nesrozumitelná džungle. Tým FLOWBOX je tu pro vás, aby vás z této džungle vyvedl. Díky našemu dedikovanému nástroji na energetický management vám odhalíme, kde jste neefektivní, pomocí dat vám pomůžeme využít vaše zdroje na maximum a řídit vaše energie.

Chci poradit s energetikou

Reference našich klientů

Look inside of Baumruk & Baumruk factory
Baumruk logo
"Celý energetický provoz naší společnosti se díky implementaci systému výrazně zefektivnil a je navíc zcela autonomní.”

Ing. Martin Baumruk

Majitel společnosti Baumruk & Baumruk

Gramex Factory, aerieal view
Gramex Logo
"FLOWBOX nám ve firmě usnadnil život. Umožnil nám zavést ISO 50001 a zbavit se tak energetických auditů.”

Jiří Pajer

Generální ředitel společnosti Gramex s.r.o.

Valenta ZT factory from aerial view
Valentra ZT Logo
"Účinné řízení je ve FLOWBOXu podpořeno rozsáhlým sběrem dat a výstupy z nich, které jsme předtím neměli k dispozici.”

Štěpán Valenta

Jednatel Valenta ZT s.r.o.

Gramex Factory, aerieal view
Gramex Logo
"FLOWBOX nám ve výrobě přinesl trvalý dohled nad využitím strojů a zavedl systém preventivní údržby díky kterému eliminujeme výrobní výpadky.”

Jiří Pajer

Generální ředitel společnosti Gramex s.r.o.

Photo of castle from below in Zruč nad Sázavou
Logo Zruč nad Sázavou
"Sledování a řízení energií v našich školských zařízeních se díky systému FLOWBOX zpřehlednilo, zefektivnilo a přispělo k úsporám.”

Mgr. Martin Hujer

starosta Města Zruč nad Sázavou

O NÁS

Inovátor a lídr v úspoře energií. Od roku 2012.

Petr Vaněk v roce 2012 pomohl svými zkušenostmi s technologiemi v projektu zaměřeném na zefektivnění výrobního provozu. Tak vznikl FLOWBOX. Jedním z prvních průmyslových objektů, který integroval software FLOWBOX, je česká strojírenská společnost BAUMRUK & BAUMRUK. Díky autonomnímu řízení dosahují významných úspor energie a zároveň mají přehled o celé výrobě z hlediska bezpečnosti a pravidelného každodenního provozu.

Více o nás
300+

instalací

20+

zemí

12

let zkušeností

1000+

podporovaných zařízení

This image displays a stylized map representing locations where Flowbox operates, highlighted with small cyan light dots on a dark background. The map outline vaguely suggests a world map with an emphasis on certain areas.

Ušetřit může každá firma, bytový dům nebo škola

Manažeři firem, výrobních závodů i starostové obcí si mohou díky našemu online nástroji anonymně udělat základní zhodnocení a zjistit, kde má jejich provoz z hlediska efektivity a spotřeby nedostatky. Odhalit pomocí kalkulačky potenciál na zlepšení energetických procesů a nákladů je možné okamžitě.

Výše úspor u obchodního centra může sahat až k desítkám milionů korun, v případě školy jsou to vyšší stovky tisíc korun ročně. Jak jste na tom vy?

A tablet displaying the energy score calculator
AŽ 50% ÚSPORA ENERGIÍ

Kroky k vašim úsporám

Česká společnost FLOWBOX má za sebou přes 300 implementací svého autonomního nástroje pro pokročilý energy management a ze zkušenosti klientů víme, že největší bariérou úspor je neprůhlednost stávajícího stavu a všech možností, jak energetické toky řídit. Provedeme vás celým procesem, od zpracování energetické strategie, přes realizaci úsporných opatření po autonomní řízení.

FLOWBOX Advisory

Posoudíme váš stávající stav. Vytvoříme vám energetickou koncepci a realizujeme úsporná opatření. Navrhneme vám, jak optimalizovat fixní náklady a jak zavést energetickou nezávislost. Získáte finanční plán včetně dotačních příležitostí.

FLOWBOX Software

Veškeré technologie, které energie vyrábějí a spotřebovávají, ať jde o elektřinu, plyn, vodu, teplo, speciální plyny, software FLOWBOX integruje do jednoho prostředí a zajišťuje jejich orchestraci, a tím dokonalé využití. Ve své nejvyšší verzi se postará o autonomní chod celého ekosystému, který reaguje na data z externích zdrojů jako je předpověď počasí, výrobní kapacita fotovoltaické elektrárny nebo třeba cena energie na SPOT trhu.

FLOWBOX Management

Postaráme se o energetický management vaší budovy, objektu nebo celého města. Zajistíme vám kompletní správu technologií, softwaru FLOWBOX i dalších platforem pro energy management.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy používání webu a podpory našich marketingových aktivit. Další informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů.